NESS Proiect Europe construieste penitenciarul de 170 milioane euro din Berceni

Viitorul penitenciar va avea 1.000 de locuri de detenție calculate la standardul de 4 mp. Dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru deținuții cu regim închis, restul de 100 de locuri fiind destinate celor clasificați la regimul de maximă siguranță.

"Acest proiect, la fel ca și cel de la Unguriu, din jud. Buzău, este crucial pentru modernizarea sistemului penitenciar. Este important faptul că ambele proiecte au intrat în faza de executie a lucrărilor. Investiția de la Berceni depășește 850 de milioane de lei. Constructia celor două penitenciare reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că statul român face mari eforturi pentru a rezolva definitiv problema locurilor de detenție la standarde europene. Acestea sunt primele investiții pornite de la zero după mulți ani, dar lor li se adaugă proiectele anuale de amenajare a noi locuri de detenție în penitenciarele existente", a declarat Alina Gorghiu, Ministrul Justiției.

Viitorul penitenciar de la Berceni va avea o suprafață construită de 77.710 mp și o arie desfășurată de 94.263 mp. Zona de detenție va avea 11 pavilioane, astfel:

  • 9 pavilioane independente unul față de celălalt pentru deținuții din regim închis, a câte 100 locuri de detenție fiecare;
  • două pavilioane independente unul față de celălalt pentru cazarea celor 100 deținuți clasificați în regimul de maximă siguranță.

Fiecare pavilion va avea, în afara de camerele de detenție, punct comercial, oficiu, sală de mese, club activități de reintegrare socială, sală de clasă, frizerie, telefonie, hobby, bibliotecă etc.

Alte facilități relevante atât pentru personal, cât și pentru persoanele custodiate sunt următoarele: infirmerie, clădire administrativă pentru personal (birouri, săli de ședințe, spații administrative comune, arhivă și săli de sport cu vestiarele aferente), pavilion carantină, sală de sport, pavilion "Vizite".

CONTACTEAZĂ-NE

Pentru orice întrebări, vă rugăm nu ezitați să contactați echipa noastră de asistență

  Contactează-ne
Cladiri Industriale, Proiecte la cheie - Ness Proiect Europe

INDUSTRIAL

  Detalii
Ness Proiect Europe

INFRASTRUCTURA

  Detalii
Ness Proiect Europe

RETELE EDILITARE

  Detalii
Ness Proiect Europe

ENERGIE

  Detalii